Eléphant ou le temps suspendu

Door: Bouchra Ouizguen
© Moulay Youssef Elkahfay - Compagnie O

Dans De Eléphant van Bouchra Ouizguen is een collectief lichaam. Het ontstaat via de som van de gefragmenteerde bewegingen van zeven dansers op het podium, die hun identiteit en stem aan dit wezen geven. 

De dansers verenigen kracht en kwetsbaarheid en creëren iets dat voortdurend op de grens van de verdwijning balanceert. Ze vormen samen een waarschuwing voor een gefragmenteerd heden, als de olifant zelf, die tegen het einde van het volgende decennium grotendeels uitgestorven zou kunnen zijn. 

Na de vogels van Corbeaux, één van de hoogtepunten van de editie 2015 van het Kunstenfestivaldesarts, dat daarna in verschillende delen van de wereld werd getoond, komt Bouchra Ouizguen terug naar Brussel met de première van haar nieuwe creatie. Ze verkent de mondelinge vaardigheden van de vertolkers en construeert een fascinerende choreografie in de vorm van een concert, waarbij de bewegingen van de dansers harmoniëren met stemmen en trommels: een monochroom lied dat zich geleidelijk aan ontvouwt in een kleurrijk landschap. Uiteindelijk stelt Éléphant ou le temps suspendu ons de vraag hoe we de hoop kunnen behouden in het licht van de verdwijning der dingen.

Bouchra Ouizguen, geboren in Ouarzazate, is een van de toonaangevende figuren in de hedendaagse dans en choreografie in Marokko, waar ze zich inzet voor de ontwikkeling van een lokale choreografische scène. 


Deze voorstelling is te gast in De Kriekelaar in het kader van Kunstenfestivaldesarts 2021.
Bij deze voorstelling wordt een omkadering aangeboden.


Credits

Artistieke leiding Bouchra Ouizguen Dansers, zangers Kabboura Aït Ben Hmad, Harald Beharie, Fatima El Hanna, Milouda El Maataoui, Bouchra Ouizguen, Halima Sahmoud, Malika Soukri Lichtontwerp Eric Wurtz Administratie en productie Mylène Gaillon

Doelgroep(en):
4M Secundair - 4de jaar
5M Secundair - 5de jaar
6M Secundair - 6de jaar


Duur:  nog niet gekend

Prijs:  € 7.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
Datum nog vast te leggen / De Kriekelaar (Gallaitstraat 86, 1030 Schaarbeek) 120 Inschrijvingen zijn afgesloten