1 ON 1

Door: Karim Kalonji
© Karolina Maruszak

Theater ‘1 ON 1’ betekent in breakdance-terminologie: één tegen één. Uiteindelijk is een battle vooral een innerlijke strijd. Het is jij tegen jezelf. Je moet jezelf beheersen, jezelf kennen, je twijfel en angsten overwinnen. Dan heb je nooit verloren.

Karim Kalonji is een gevestigde waarde in het breakdance-milieu en liet zich als performer ook opmerken in de producties ‘Malcolm X’ en ‘Kuzikiliza’. Hij is gefascineerd door wat in hiphop-taal ‘Old School’ genoemd wordt. Maar vooral door het gedrag van zij die doorheen de jaren frustraties hebben opgebouwd. Het fenomeen bestaat overal: pioniers die zich miskend voelen en jaloers zijn op het succes van de jongere generatie.

‘Vroeger was alles beter!’ Old School versus New School: net een vader-zoonrelatie. ‘1 ON 1’ is een monoloog vol humor. Karim Kalonji neemt je mee op een persoonlijke reis doorheen de hiphopcultuur van de jaren '80 en '90.


Bij deze voorstelling wordt omkadering in klas aangeboden.


Credits

Concept en spel Karim Kalonji Tekst Pitcho Womba Konga, Karim Kalonji Coaching en co-regie Mike Van Alfen Productie Skinfam’arts by Skinfama

Met dank aan Campo Victoria & WIPCOOP/MAP Fotografie Karolina Maruszak

Doelgroep(en):
4M Secundair - 4de jaar
5M Secundair - 5de jaar
6M Secundair - 6de jaar


Duur:  45 minuten

Prijs:  € 7.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
wo 31.03.2021 10:30 - 11:15 ZINNEMA (Veeweydestraat 24-26, 1070 Anderlecht) 180 Inschrijvingen zijn afgesloten