Odyssee

Door: Froefroe

Theater Een theatervoorstelling met 3 geniale poppenspelers, 3 supersonische dansmensen en 1 waanzinnige muzikante vol video pop en actie naar de meest waanzinnigste queeste uit ons collectief geheugen. Een nieuwe theatertekst voor jong publiek van Michael De Cock.

Alles begint met een houten paard. Na tien jaar is de oorlog om Troje eindelijk voorbij. (Velen stierven op het slagveld.) De Griekse overwinnaars en helden keren weer naar huis. Allemaal, behalve één: Odysseus.  Hij is spoorloos en zijn zoon en vrouw wachten op hem.

Samen met zijn moeder tuurt Makos elke avond hoopvol over de wijnrode zee. Maar zijn vader Odysseus, komt maar niet thuis. Is hij gestorven op het slagveld? Verdronken op zee? Of is er iets anders aan de hand.

Ik sta naast mijn vriend Elpenor.

Ik zie hoe het schip een spoor van schuim achterlaat op het water.

Troje wordt kleiner en kleiner.

Eerst een blikveld, dan een vuist, dan niet meer dan een stip aan de hemel. Ik doe mijn ogen dicht en hoor het ruisen van de golven.

Het klinkt als muziek.

Zo klinkt het lied van de hoop?

Als klaterend water.

Eindelijk naar huis. Ons schip glijdt zorgeloos over het water en ik denk maar aan één ding. Aan jou, Makos, en aan hoe ik je met én hand boven mijn hoofd in de lucht hield.

Het verhaal van Odysseus, van een zoon en een moeder, die reeds te lang wachten op zijn komst. De held, die wel een hele lange weg naar huis neemt en een boel heeft uit te leggen.


Bij deze voorstelling hoort een omkadering in de klas en een lesmap.


Credits

Cast Mieke Laureys, Annelore Stubbe, Jotka Bauwens, Danaé Bosman, Filip Peeters Live muziek Fien Van Der Aa  (coaching Hanne Torfs van "School is Cool" en "Fortress") Techniek Jo Heijens en Anton Van Haver Tekst Michael De Cock Regie Marc Maillard Videocreatie Gertjan Biasino Poppen, kostuum en decor Jan, Patrick, Marc Maillard, Bruno Smeyers, Klaartje Vermeulen, Janneke Hertoghs en FroeFroe atelier

Doelgroep(en):
1M Secundair - 1ste jaar
2M Secundair - 2de jaar
3M Secundair - 3de jaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 7.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 27.10.2020 10:30 - 11:30 ZINNEMA (Veeweydestraat 24-26, 1070 Anderlecht) 200 Inschrijvingen zijn afgesloten
di 27.10.2020 13:30 - 14:30 ZINNEMA (Veeweydestraat 24-26, 1070 Anderlecht) 200 Inschrijvingen zijn afgesloten