Interactief concert: Laten we het orkest ontdekken!

Door: Brussels Philarmonic

Muziek Beleef een symfonisch concert in de legendarische Studio 4 van Flagey.

Heibel in het orkest… De instrumenten raken het maar niet eens: wie is het elegantst gebouwd, wie klinkt het luidst, wie heeft de mooiste klank? De kinderen in de zaal moeten ter hulp komen om de rust te laten weerkeren…

Tijdens dit interactief concert worden de kinderen deel van een muzikaal avontuur. Ze maken kennis met de instrumenten van het orkest en luisteren naar hun verhaal. De elegante strijkinstrumenten, de fijne houten en stoere koperblazers, het gekke slagwerk: iedereen zet zijn beste beentje voor, toont wat hij kan en probeert de aandacht van het publiek te trekken. Wie zullen de kinderen uiteindelijk kiezen – en moet er wel gekozen worden? Want alle instrumenten die samen spelen klinkt eigenlijk het mooist!

 


Tijdens een voorbereiding in de klassen verkennen de kinderen het programma van het concert. Ze leren samen met een docent van ReMuA hoe ze met zang en bodypercussie de werken kunnen begeleiden, en worden zo voorbereid op een unieke concertervaring.

De deuren van de zaal gaan 30' voor de aanvang van het concert open. Let er op dat je tijdig aanwezig bent zodat het concert op tijd kan beginnen.
Vraag aan de leerlingen de dag van het concert zich te kleden met de kleuren die passen bij hun favoriet instrument.


Doelgroep(en):
3LJ Lager - 3de leerjaar
4LJ Lager - 4de leerjaar
5LJ Lager - 5de leerjaar
6LJ Lager - 6de leerjaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 8.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
vr 27.11.2020 10:30 - 11:30 Flagey (Heilig-Kruisplein, 1050 Elsene) volzet