Woestzoeker (N22)

Door: Theater Antigone Theater Artemis 

Theater De Brusselse gemeenschapscentra (N22) slaan de handen in elkaar om alle Brusselse leerlingen van de 3e graad LO een boeiende en intrigerende theatervoorstelling te laten beleven.

Op een dag kwam ik thuis en waren mijn ouders weg. Het is te zeggen, zij waren gekrompen en alles rondom hen leek plots gigantisch. Ik begreep het niet. Mijn pa zat op de rand van een bloempot en mijn ma was verdwaald in het tapijt. En toen was het hek van de dam.

Woestzoeker is een bitterzoete, maar vrolijke, van de pot gerukte voorstelling over hoe een groeiende sociale ongelijkheid ook het onderwijs aantast. Twee woeste zoekers trekken hartstochtelijk ten strijde tegen een vijand waarvan iedereen zegt dat hij niet te kloppen is: armoede.  

Na het hyperkinetische Bekdichtzitstil (2014) schrijven Raven Ruëll en Jan Sobrie opnieuw een lofzang op het roekeloze en losbandige kind dat anders is. Sophie Warnant en Dries Notelteirs spelen twee kinderen die elkaar vinden in eenzelfde situatie. Met (geïmproviseerde) instrumenten brengen Keimpe De Jong en Arend Niks een soundscape live op de scène. Woestzoeker is een voorstelling van Theater Antigone en Theater Artemis over verwoed tegen de stroom in zwemmen. Want tegen de stroom in heeft wel degelijk zin.  


Niet minder dan 6 titels op 5 locaties verspreid over Brussel. Elke klas kan minstens 1 voorstelling bijwonen. Klik hier om de andere voorstellingen te zien.
Inschrijven voor deze activiteit gebeurt niet via Schoolpodium Noord, maar via N22. In het reservatievak onderaan deze pagina word je automatisch doorgestuurd naar het aanmeldingsformulier van N22.

 

We vragen om deze voorstelling zeker in te leiden in de klas met de lesmap omwille van het gevoelige onderwerp. Je kan eveneens verder het thema met je leerlingen in klas bespreken met behulp van het 'Webory-spel' en/of 'Ik zit op koers'. Het spel is gemaakt naar aanleiding de campagne ‘Samen Tegen Armoede’ van Welzijnszorg, maar kan ook los van de campagne gebruikt worden. Te downloaden rechts op deze pagina.


Credits

Een voorstelling van Theater Antigone & Theater Artemis Regie Raven Ruëll Spel Dries Notelteirs, Sophie Warnant, Keimpe De Jong of Arend Niks Tekst Raven Ruëll en Jan Sobri Scenografie Giovani Vanhoenacker Lichtontwerp Maarten Thorrez Geluidsontwerp Niels Vanherpe

Doelgroep(en):
5LJ Lager - 5de leerjaar
6LJ Lager - 6de leerjaar


Duur:  70 minuten

Prijs:  € 4.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 recensie Woestzoeker_Knack.pdf
 Woestzoeker_Lesmap.pdf
 25.handleiding-ik_zit_op_koers.pdf
 Armoedeweb binnenkant.png
 Buitenkant Armoedeweb A3.jpgReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie
do 22.10.2020 10:30 - 11:40 ZINNEMA (Veeweydestraat 24-26, 1070 Anderlecht)
do 22.10.2020 13:30 - 14:40 ZINNEMA (Veeweydestraat 24-26, 1070 Anderlecht)
Afwijkende reservatieprocedure
Inschrijvingen zijn afgesloten