Halewyn

Door: Orovivo
© Colette Dedyn

Muziek HALEWYN is een eigentijdse muziektheater voorstelling gebaseerd op de befaamde Middeleeuwse Ballade van Heer Halewijn.

Heer Halewyn was een mythische zanger, verleider en bezweerder. Zijn verhaal duikt op in IJsland, Hongarije tot Sefardisch Marokko, maar wortelde vermoedelijk in Vlaanderen. Voor ‘zijn’ Halewynverhaal brengt Raphaël De Cock artiesten met verschillende achtergronden samen om vanuit hun ‘talen’ tot hybride invalshoeken te komen. De toevoeging van nieuwe muziekstijlen en composities zorgt voor een hedendaagse vertaling, in lijn met de organische ontwikkeling die de ballade ook kende via mondelinge overlevering. Een geluidskunstenaar en een zandkunstenares scheppen de juiste sfeer, de prinses-heldin en de schurk Halewyn krijgen een stem en zingen hun verhaal. Raphaël De Cock en zijn kompanen voorzien elke episode van een passende sound. 


Bij deze voorstelling hoort een omkadering (inleiding in klas). Deze voorstelling kadert perfect binnen de vakken muziek- en plastische opvoeding. 


Credits

zang, keyboards, ukelele & effecten Aline Goffin theater, dans & circusartieste Nele Callebaut zandkunst Colette Dedyn chromatisch accordeon Bert Ruymbeek zang, viool, bratsch & viola d'amore Edwin Vanvinckenroye electronische muziek & soundscapes Stef Vanderhaeghe zang & muziekinstrumenten (o.a. clarinet, duimpiano, fluiten, hardangerviool) projectleider Raphaël De Cock licht en klank Jesse Steurs coaching, dramaturgie Annemarie Peeters kostuums Lotte Boonstra

Doelgroep(en):
1M Secundair - 1ste jaar
2M Secundair - 2de jaar
3M Secundair - 3de jaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 7.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 Halewyn_het verhaal.docx
 Halewyn Folk.pdf
 HALEWYN Lesmap L5&L6 M1&M2.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
vr 22.01.2021 13:30 - 14:30 De Kriekelaar (Gallaitstraat 86, 1030 Schaarbeek) 180 Inschrijvingen zijn afgesloten